La consciència col·lectiva per a la transformació social s’està revelant com un element clau per desautoritzar el recurs a la violència. Com podem avançar cap a l’enfortiment d’un teixit social cohesionat? El discurs de la pau pot articular agendes de lluites socials diferents, fins i tot de vegades fragmentades? Què ens ensenyen les experiències de resistència noviolenta de defensa defensa davant violències estructurals? Com s’erigeixen en constructors de pau col·lectius de víctimes i defensores dels drets humans?

Aquestes qüestions centraran el diàleg entre Esperanza Hernández Delgado, acadèmica i investigadora per la pau a la Universidad de La Salle de Colòmbia, on coordina el Laboratori per la Pau; Sabine Kurtenbach, investigadora principal al German Institute for Global and Area Studies; i Verónica Zubillaga, professora i investigadora a la Universidad Simón Bolívar de Veneçuela.

La sessió tindrà lloc el dimarts 25 de maig i forma part del cicle “Amèrica Llatina. Fer front a les violències des de la construcció de pau”, organitzat per l’ICIP.

Totes les sessions del cicle tenen lloc de les 18h a les 19:30h (CET) en directe a través del canal ICIP de YouTube.

Compartir