L’ICIP i la Comissió de la Veritat presentaran el proper dissabte 5 de juny el documental Reescribiendo el exilio, un film on s’entrecreuen les històries de fills i filles d’exiliats colombians que viuen a diferents països europeus i que, com a conseqüència del conflicte armat colombià, van créixer -o néixer- en altres territoris i cultures.

La presentació, que inclourà la projecció del documental i un diàleg posterior, començarà a les 17:00 CET/10 AM (Colòmbia).

En l’acte participaran la directora del documental, Monica Granda Restrepo, i diversos integrants del grup de segones generacions a l’exili, per conversar, des de les seves experiències i històries de vida, sobre el passat, el present i el futur dels fills i filles de aquelles persones que van haver de sortir forçadament de Colòmbia. L’esdeveniment estarà moderat per Sílvia Plana, una de les responsables de l’àrea de treball Memòria, convivència i reconciliació de l’ICIP.

Reescribiendo el exilio recull els testimonis de Nicolau, Karim, Alejandra i Andrea i mostra imatges enregistrades en la trobada de segones generacions realitzada a Bilbao el 2019, gràcies a la feina feta per part de la Comissió per a l’Esclariment de la Veritat, la Convivència i la No repetició. El film busca contribuir a que l’exili colombià surti de l’anonimat.

El documental ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau), l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Comissió de la Veritat de Colòmbia.

La presentació es podrà seguir a través del canal de YouTube i la pàgina de Facebook de la Comissió de la Veritat.

Compartir