Revista Per la Pau, Número 38, maig 2020.

El monogràfic “On són les persones desaparegudes? Veritat i justícia, un requisit per la pau“, publicat el maig de 2020, ofereix elements de reflexió i conscienciació sobre les desaparicions forçades i involuntàries en diferents contextos, i contribueix a donar visibilitat a la lluita per a la veritat, justícia i reparació de molts col·lectius de familiars de persones desaparegudes.

En la recopilació dels diversos articles s’ha fet un esforç per entendre les desaparicions forçades des d’una mirada centrada en les persones i dirigida cap a la construcció de societats en pau, mirant més enllà dels aspectes jurídics de les desaparicions i buscant posar en valor l’impacte en la vida de les persones. 

La publicació, coordinada per Sílvia Plana i Sabina Puig, compta amb articles de Elisenda Calvet Martínez, Theo van Boven, Marije Hristova, Karla Salazar Serna, Anna Fleisher, Alejando Valderrama, Corina Tulbure, Wael Garnaoui i Karlos Zurutuza. Inclou també entrevistes amb Nassera Dutour, Gladys Ávila, Yolanda Morán y Edita Maldonado.

La revista Per la Pau es publica en català, castellà i anglès i té la vocació de ser una eina per aportar anàlisi, oferir reflexions, crear opinió i difondre idees, particularment fomentades a l’entorn de l’ICIP i per centres semblants. A part de generar debat, també vol tenir incidència en el terreny de les idees i de l’acció, d’abast nacional, estatal i internacional.