Revista Per la Pau, número 40, maig 2022.

El monogràfic “Violències fora de contextos bèl·lics” explora com els aprenentatges de la construcció de pau poden aportar propostes transformadores a complexes situacions de violència fora de contextos bèl·lics. La publicació vol contribuir a donar visibilitat a unes realitats extremadament alarmants però poc prioritzades i, d’altra banda, a donar eines a les persones, col·lectius i institucions que treballen per fer-hi front i a proposar mesures que no retroalimentin les violències sinó que siguin realment transformadores. 

El monogràfic compta amb articles de Sabina Puig, Ana Glenda Tegler, Roger Mac Ginty, José Antonio Guevara Bermúdez, Carolina Ricardo, Mohamed Daghar, Esperanza Hernández Delgado i Jordi Mir i una entrevista a Mary Kaldor 

La publicació, disponible en català, castellà i anglès, complementa el cicle de  conferències en línia “Amèrica Llatina. Fer front a les violències des de la construcció de pau“, organitzades per l’ICIP de març a juny de 2021 a través del canal ICIPTube.

La revista Per la Pau es publica en català, castellà i anglès i té la vocació de ser una eina per aportar anàlisi, oferir reflexions, crear opinió i difondre idees, particularment fomentades a l’entorn de l’ICIP i per centres semblants. A part de generar debat, també vol tenir incidència en el terreny de les idees i de l’acció, d’abast nacional, estatal i internacional.