Un any més l’ICIP participa en el Congrés sobre Construcció de Pau amb perspectiva de Gènere que organitza la Universidad Iberoamericana de Ciutat de Mèxic (IBERO) i que enguany arriba a la sisena edició.

El congrés se celebra del 7 al 18 de novembre en format semipresencial i tractarà diverses temàtiques relacionades amb la construcció de pau sempre des d’una mirada feminista, com les desparicions forçades, la seguretat i justícia comunitàries, el dret de la terra o la inclusió de les dones en els processos de pau.

L’ICIP participarà en dues de les sessions. D’una banda, el dimarts 8 de novembre, a la taula rodona “Experiencias concretas de seguridad desde la sociedad civil y comunitarias. Aciertos y obstáculos” (20:00 hora catalana), Nora Miralles, membre del grup de treball en polítiques de seguretat a Catalunya de l’ICIP, exposarà algunes de les conclusions de la recerca sobre bones pràctiques de la seguretat local a Catalunya que l’ICIP publicarà properament a la col·lecció “Eines de pau, seguretat i justícia“.

D’altra banda, el dijous 17 de novembre, la responsable de l’àrea “Alternatives de seguretat” de l’ICIP, Sandra Martínez, participarà al taller “Dialoguemos sobre seguridad feminista en América Latina. ¿Qué significa y qué retos supone en contextos de violencia y construcción de paz?” (16:00 hora catalana), juntament amb JASS Mesoamérica, CIASE, CINEP i Mujer Diáspora. El taller s’emmarca en la xarxa llatinoamericana de dones, pau, seguretat i diàleg, de la qual l’ICIP forma part.

Formulari de registre per participar a les taules rodones.

Formulari de registre per participar als tallers.

Compartir