Aquest mes de febrer s’ha fet pública la resolució dels Premis de Recerca Jove (PRJ), que tenen per objectiu fomentar l’esperit crític del jovent.
Dins d’aquests premis, que convoca anualment l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), en forma part el Premi ICIP Alfons Banda, creat l’any 2017, el qual recompensa els treballs de l’alumnat de segon cicle d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i d’educació postobligatòria (batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior) que promoguin l’anàlisi i l’obtenció de resultats en el camp teòric de la construcció d’una cultura de pau o l’aplicació pràctica de la gestió noviolenta dels conflictes.
En aquesta edició, s’han presentat al Premi ICIP Alfons Banda un total de 13 treballs, dels quals el jurat n’ha guardonat els següents:
– “El Príncep del desert. Petroli, religió i armes: El Príncep de Maquiavel i l’economia política a Pròxim Orient”, de l’alumne Jordi Calafí Franquesa, de l’Escola l’Horitzó, de Barcelona.
– “Els Drets Humans en el marc europeu. Teoria o realitat?” de l’alumna Júlia Puigdomènech Vidal de Escola IPSI, de Barcelona.
La cerimònia de lliurament del conjunt dels Premis de Recerca Jove tindrà lloc el proper mes de maig a Barcelona. Prèviament, l’ICIP rebrà les dues persones guardonades amb el Premi ICIP Alfons Banda en un acte a la Biblioteca de l’Institut.

Compartir