Durant els mesos de maig i juny, l’ICIP participarà en dos congressos internacionals per compartir el treball realitzat al voltant del projecte “Estratègies de memòria, veritat i reconciliació de dones colombianes a l’exterior”. La iniciativa, duta a terme a Barcelona durant l’any 2017, va sorgir amb l’objectiu de contribuir a la construcció de la pau a Colòmbia amb metodologies innovadores a través de l’art.
Per donar a conèixer aquesta experiència, l’ICIP realitzarà un taller creatiu al simpòsium Teaching Transmission of Trauma and Experimental learning, organitzat per la Universitat de Turku (Finlàndia) del 27 al 29 de maig. El taller serà conduït per Maria Fanlo, coordinadora del programa “Construcció de pau i articulació de la convivència després de la violència” de l’ICIP, i Íngrid Guyon, fotògrafa i cineasta. D’altra banda, l’Institut també serà present a la Third Annual Memory Studies Association Conference que enguany tindrà lloc a Madrid del 25 al 28 de juny.
El projecte sobre estratègies de memòria i reconciliació de dones a la diàspora colombiana s’emmarca en el programa “Construcció de pau i articulació de la convivència després de la violència” que duu a terme l’ICIP amb l’objectiu d’aprofundir en l’anàlisi dels contextos on s’han viscut períodes de violència continuada, així com en les experiències, les eines i les oportunitats de construcció de pau en societats que han patit un conflicte.

Compartir