La ciutat nordirlandesa de Belfast va acollir del 6 al 9 de març diversos actes al voltant de Cuerpos Gramaticales, un projecte ideat a Colòmbia pel col·lectiu Agroarte i desenvolupat a Barcelona per l’ICIP el 2017 amb l’objectiu de generar pràctiques de memòria que contribueixin a la construcció de la pau, la reparació simbòlica i el reconeixement dels processos de la societat civil.
Maria Fanlo, coordinadora del programa “Construcció de pau i articulació de la convivència després de la violència” de l’ICIP, i Ingrid Guyon, fotògrafa i cineasta, han estat convidades per l’organització Beyond Skin per compartir la seva experiència i documentació del projecte, i així contribuir a la seva adaptació al context nordirlandès. La visita també ha servit per conèixer la iniciativa #FUTyoURES, un programa de pau entre Irlanda del Nord, Colòmbia i la diàspora colombiana desenvolupat per Beyond Skin i Escuelas de Paz.
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la comitiva ha participat en l’acte commemoratiu del 8 de març amb artistes i constructors de pau de la comunitat colombiana a Irlanda i Irlanda del Nord. El programa de la jornada ha estat organitzat per Beyond Skin amb la col·laboració de l’ICIP, Agroarte, Cuerpos Gramaticales, Escuelas de Paz i Fotosynthesis.

Compartir