El passat 6 de juliol es va tancar el termini per presentar candidatures al Premi ICIP Constructors de Pau 2018, que atorga cada any la Junta de Govern de l’ICIP amb la finalitat de guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.
El guardó va néixer l’any 2011 consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol, i una dotació econòmica de 4.000 euros.
El veredicte es farà públic el proper 21 de setembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, i posteriorment, se celebrarà una cerimònia institucional de lliurament del premi al Parlament de Catalunya.
En anteriors edicions han estat guardonats amb el Premi ICIP Constructors de Pau l’activista Arcadi Oliveres (2017), l’ONG Brigades Internacionals de Pau (2106), el pare caputxí Joan Botam (2015), l’organització WILPF (2014), l’exgeneral Jovan Divjak (2013), les Mares de Soacha (2012), i la lluita d’objectors i insubmisos simbolitzats en Pepe Beunza (2011). L’any 2011 també es va guardonar amb una edició extraordinària del premi el Parlament de Catalunya.

Compartir