El Comitè Noruec Nobel ha atorgat el Premi Nobel de la Pau 2017 a la Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) per la seva tasca de sensibilització sobre les terribles conseqüències humanitàries de fer qualsevol ús de les armes nuclears i pels seus esforços per aconseguir un tractat de prohibició d’aquest tipus d’armament, adoptat el passat 7 de juliol per part de les Nacions Unides amb el suport de 122 estats.
L’ICIP vol mostrar la seva satisfacció per la decisió del Comitè Nobel i fer palès que la lluita de la Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears demostra el paper rellevant que pot jugar la societat civil en la construcció de la pau. Per a l’ICIP és motiu d’enhorabona i d’enorme riquesa la creació d’organitzacions de caire internacional que vetllen per la defensa de la pau i els drets humans.
Així mateix, l’ICIP se suma a la crida feta pel Comitè Nobel a les potències nuclears per tal que estableixin negociacions amb l’objectiu d’eliminar gradualment les 15.000 armes nuclears que hi ha actualment a tot el món.
La Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears agrupa 468 organitzacions no governamentals d’un centenar de països diferents.

Compartir