En motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Pau, que se celebra el 21 de setembre, l’ICIP ha publicat la càpsula de pau número 100, que resumeix el projecte iniciat l’any 2014 dins de les línies de treball de l’ICIP en matèria de sensibilització per la pau.
Cada càpsula de pau és una breu reflexió d’un minut de durada sobre què és la pau, editada en vídeo i subtitulada al català, el castellà i l’anglès. Els testimonis es poden veure al web www.capsulesdepau.com creat per l’ICIP i el Col·lectiu Contrast, amb la col·laboració de Digital Dosis. Amb la darrera ampliació, el projecte compta amb 99 reflexions d’investigadors per la pau, activistes i persones que han viscut de prop un conflicte procedents de 37 països diferents.
Entre els últims testimonis destaquen personalitats com Arcadi Oliveres, economista i activista per la pau recentment guardonat amb el Premi ICIP Constructors de Pau 2017, Brigitte Vasallo, escriptora feminista i antiracista, i Ahmed Galai, membre del Quartet de Diàleg per la Pau de Tunísia, Premi Nobel de la Pau 2015.
El projecte “Càpsules de Pau” va néixer amb l’objectiu de mostrar la diversitat de visions i expectatives que es projecten sobre la paraula Pau. Persones d’arreu del món i amb rols diversos responen a la pregunta: Què és per a tu la pau? posant-la en relació amb l’experiència viscuda en països en conflicte o amb el seu compromís contra la guerra i amb la construcció de la pau.

Compartir