Catalunya està vivint una situació d’excepció en la qual s’estan vulnerant drets i llibertats fonamentals arran de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació del proper 1 d’octubre. Davant d’aquesta situació, l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau), com a institució que treballa per la construcció i promoció de la pau, els drets humans i la justícia social, condemna qualsevol acció que no parteixi del diàleg i del reconeixement de l’altre com a via de resolució del conflicte, com han estat les detencions polítiques i la resposta repressiva de l’Estat espanyol dels darrers dies.
Des de l’ICIP fem una crida a totes les institucions a defensar la democràcia, el diàleg i la noviolència com a mecanismes de resolució de conflictes. Creiem fermament que la sortida del conflicte polític que viu Catalunya passa per una solució negociada que respecti escrupolosament els drets de totes les parts. La negociació i el pacte són necessaris per sortir de l’atzucac en el qual ens trobem i és per aquest motiu que urgim a iniciar el diàleg, sense necessitat d’esperar al proper 1 d’octubre.
Així mateix fem costat al poble de Catalunya en la seva voluntat de decidir lliurement el seu futur, expressada reiteradament de manera cívica, pacífica i noviolenta.

Compartir