La Caravana de Dones per la Memòria va viatjar el cap de setmana del 17 i 18 de juny fins a Barruera, a la Vall de Boí, per prendre testimoni de l’Ana Isabel, dona colombiana que fa 15 anys que viu a Catalunya. La documentació de testimonis de dones colombianes a l’exterior es desenvolupa dins de la iniciativa de la Comissió de la Veritat, Memòria i Reconciliació de les Dones de la Diàspora Colombiana.
Aquestes accions tenen lloc en el marc del projecte “Estratègies de memòria, veritat i reconciliació de dones colombianes a l’exterior”, que l’ICIP desenvolupa amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest projecte esdevé una aposta per contribuir, amb diferents metodologies innovadores, a la construcció de pau a Colòmbia des de Catalunya. El projecte engloba una sèrie d’iniciatives que tenen com a objectiu afavorir un escenari de reconciliació tot apoderant les dones que hi participen a través d’estratègies de treball de la memòria i de la construcció de pau.
En el marc del mateix projecte, l’ICIP està desenvolupant l’acció Cuerpos Gramaticales, que culminarà la tardor vinent amb una performance a Barcelona.

Compartir