L’ICIP ha convocat la setena edició del Premi ICIP Constructors de Pau, amb l’objectiu de guardonar i reconèixer públicament persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït d’una manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.
El Premi ICIP Constructors de Pau consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol, i una dotació econòmica de 4.000 euros.
El període de presentació de candidatures per optar al guardó s’ha iniciat el dimarts 18 d’abril i s’allargarà fins al proper dijous 6 de juliol. Les persones interessades han d’omplir el formulari adjunt i poden contactar amb l’ICIP a través del correu electrònic icip@gencat.cat o bé trucant al telèfon 93 554 42 70. Cal presentar les candidatures de forma virtual al web de tràmits de la Generalitat o enviar-les a la seu de l’ICIP, a l’adreça C/ Tapineria 10, 3r planta, 08002 Barcelona.
Anteriors guardonats
La primera edició del Premi ICIP Constructors de Pau, corresponent a l’any 2011, va reconèixer la lluita d’objectors i insubmisos, simbolitzats en Pepe Beunza, primer objector de consciència al servei militar obligatori per raons ideològiques de l’Estat espanyol. En una edició extraordinària també es va guardonar el Parlament de Catalunya en representar la continuïtat i el llegat de les institucions Pau i Treva i el Consolat del Mar.
L’any 2012, el premi va ser concedit a cinc Mares de Soacha pel seu treball a favor de la pau i els drets humans a Colòmbia, mentre que l’any següent va ser guardonat l’exgeneral Jovan Divjak, pel seu compromís amb la defensa de Sarajevo durant el setge (1992-96) i per la seva tasca en favor de la convivència en una societat multiètnica.
En l’edició de 2014, el Premi ICIP Constructors de Pau va recaure en l’organització Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF) per la seva llarga trajectòria en el treball de dones per la pau. Un any després, el pare caputxí Joan Botam va ser reconegut amb el premi de 2015 per la seva tasca en favor de la pau i en la defensa del diàleg interreligiós.
En l’última edició, l’any 2016, el Premi ICIP Constructors de Pau va ser concedit a les Brigades Internacionals de Pau en reconeixement a la seva tasca de protecció i acompanyament de defensors i defensores dels drets humans.

Compartir