Barcelona, 7 d’octubre de 2016. – El Comitè Noruec Nobel ha atorgat el Premi Nobel de la Pau 2016 al president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, pel seu esforç en aconseguir un acord de pau amb la guerrilla de les FARC que permeti posar fi a més de cinquanta anys de conflicte armat.
L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) celebra la decisió del Comitè Nobel de reconèixer el treball per la consecució de la pau del president colombià, un premi que vol també encoratjar tots els actors colombians a continuar treballant per la pau, després de la victòria del No al plebiscit del passat 2 d’octubre.
Des de l’ICIP, doncs, esperem que aquest reconeixement serveixi per impulsar novament les negociacions de pau i arribar a un acord que satisfaci la majoria de colombians.
Amb tot, cal recordar que l’acord de pau a Colòmbia ha estat fruit de quatre anys de negociacions a l’Havana entre el govern colombià i la guerrilla de les FARC i, per tant, els dos actors, així com nombrosos col·lectius de la societat civil colombiana, han estat clau per aconseguir una solució pacífica després de dècades de violència armada.

Compartir