L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) referma el seu compromís amb la pau a Colòmbia l’endemà del plebiscit que ha donat la victòria al No als acords de pau signats entre el govern de Juan Manuel Santos i la guerrilla de les FARC. Des de l’ICIP creiem que cal continuar treballant per fer possible la construcció de la pau i permetre deixar enrere més de cinquanta anys de violència armada i vuit milions de víctimes, conscient que la consecució de la pau és un procés llarg i no lliure d’entrebancs.
És amb aquest compromís per la pau que l’ICIP, juntament amb altres institucions i entitats catalanes, va celebrar la setmana passada la signatura formal dels acords de pau amb nombrosos actes, lúdics, pedagògics i institucionals. Els actes de celebració van comptar amb la participació d’una delegació colombiana formada per Lucía González, assessora de l’Alt Comissionat per la Pau de Colòmbia, i Henry Acosta, economista colombià i facilitador dels acords entre el govern colombià i les FARC durant els quatre anys de negociacions celebrades a l’Havana. La delegació colombiana va ser rebuda per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el consellers d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
Els actes de celebració dels acords de pau han estat organitzat per l’ICIP, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona, Casa Amèrica Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fons Català de Cooperació pel Desenvolupament, la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, Colòmbia en Pau i Colombia Soy Yo.

Compartir