Del 27 d’abril al 2 de maig representants d’organitzacions civils i institucions catalanes, entre els quals hi ha la directora de l’ICIP, Tica Font, visiten la ciutat colombiana de Buenaventura per fer un seguiment sobre el terreny de l’actuació de l’empresa TCB-Terminals de Contenidors de Barcelona a través de la seva filial a Colòmbia. El viatge de la delegació s’ha organitzat coincidint amb la convocatòria d’una Audiència pública del Senat de Colòmbia, sota el títol “Víctimes del desenvolupament i estat de coses inconstitucionals”, que aprofundirà en la situació de la ciutat, immersa en una greu crisi humanitària i de drets humans.
La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia i Lafede.cat han estat investigant les denúncies presentades per organitzacions colombianes contra el Grup TCB. El juny de 2015, van portar a Catalunya una delegació colombiana perquè expliqués al Parlament les dades i denúncies contingudes a l’informe “Setge a les comunitats. Els impactes d’una empresa catalana, Grup TCB, a Buenaventura, Colòmbia” sobre les situacions de violència generades pels plans de desenvolupament econòmic i urbanístic a la ciutat colombiana, on participen, de forma directa o indirecta, empreses catalanes. Tots els grups parlamentaris van expressar el seu compromís per fer seguiment de la situació.
A banda de la directora de l’ICIP, a la delegació catalana també hi participen la presidenta, el vicepresident i la coordinadora de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, Michela Albarello, Tono Albareda i Amaia García, respectivament; Julián Artacho, representant a Colòmbia de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament; Gabriela Serra, parlamentària de la CUP; Joan Maria Soler, vicepresident de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, i Josep Maria Fisa, representant de l’arquebisbe de Barcelona i de Justícia i Pau.

Compartir