L’ICIP ha publicat el llibre La naturaleza de los conflictos intratables. Resolución de conflictos en el siglo XXI, de Christopher Mitchell, dins de la col·lecció “Paz y Seguridad”.
En aquesta obra, coeditada amb Edicions Bellaterra, Mitchell pretén respondre per què i com les societats s’involucren en conflictes prolongats, violents i intractables, i què es pot fer respecte a això. Per respondre aquestes qüestions, l’autor aborda diferents aspectes com la naturalesa de la violència en el comportament humà, què entenem per conflictes intractables i les diferents fases per posar fi als conflictes: prevenció, mitigació, regulació de les conductes violentes, institucionalització, mecanismes de finalització i reconciliació.
Com assenyala Rafael Grasa, president de l’ICIP, en el pròleg d’aquesta edició, La naturaleza de los conflictos intratables. Resolución de conflictos en el s. XXI està destinat a ser un referent dels estudis i la pràctica de la resolució i la transformació de conflictes. Partint de la notable trajectòria de Mitchell en aquest àmbit, el llibre és una aportació valuosa per analitzar els conflictes socials i poder-hi intervenir, ja que demostra que és possible tractar els anomenats conflictes intractables.
L’autor
Christopher Mitchell, format en història i relacions internacionals, és professor emèrit de l’Institut per a l’Anàlisi i la Resolució de Conflictes a la Universitat George Mason (EUA). Mitchell també ha estat professor visitant en diverses universitats, entre les quals destaca la Universitat per a la Pau de les Nacions Unides, i membre de nombroses associacions acadèmiques relacionades amb l’anàlisi i resolució de conflictes i investigació per la pau.

Compartir