El pròxim 16 de novembre, l’ICIP i el PEN Català organitzen un homenatge a Viktòria Amèlina, l’escriptora i periodista ucraïnesa assassinada per les forces armades russes en un atac amb míssils contra edificis civils a la ciutat de Kramatorsk, el passat 27 de juny. L’acte serà a les 18.30h a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

L’homenatge també vol ser un record per tots aquells escriptors i periodistes ucraïnesos que han perdut la vida durant la invasió russa. Estarà protagonitzat per l’escriptor colombià Héctor Abad Faciolince, qui acompanyava a Amèlina en el moment del fatal atac, que dialogarà amb el president del PEN Ucraïnès, Volodýmyr Yermòlenko, i l’escriptor i membre del PEN Català, Carles Torner. La conversa serà moderada per la periodista Cristina Mas.

L’homenatge comptarà amb l’actuació musical dels ucraïnesos Sergey Maiboroda i Anna Slizínova, membres del col·lectiu Unlock Art, i amb les intervencions del director de l’ICIP, Kristian Herbolzheimer, i la presidenta del PEN Català, Laura Huerga.

L’acte es farà l’endemà del Dia de l’Escriptor Perseguit, que es commemora el 15 de novembre. Aquest és un dia internacional, anual, destinat a reconèixer i donar suport als escriptors que resisteixen la repressió del dret humà bàsic a la llibertat d’expressió i que es planten contra els atacs a la llibertat d’informació.

L’activitat compta amb el suport del Departament de Cultura i el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona.

Compartir