El Comitè Noruec Nobel ha atorgat el Premi Nobel de la Pau 2015 al Quartet Nacional de Diàleg de Tunísia per la seva contribució a la construcció d’una democràcia plural en aquest país durant la revolució del 2011.
L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) destaca que “és un premi a l’esperança, un reconeixement a la importància de la mediació i del diàleg per a la construcció de la pau i la superació de situacions violentes, així com un reconeixement a l’esforç del poble tunisià per avançar cap a una plena democràcia”.
El president de l’ICIP, Rafael Grasa, considera que és un premi del tot merescut: “Aquest és un premi que incita a l’esperança, que recorda que cal continuar treballant en totes les transicions de l’Orient Mitjà perquè encara hi ha possibilitats de reconduir les energies i expectatives de canvis que van demostrar les primaveres àrabs. És també una aposta per les solucions dialogades dels conflictes i un reconeixement al paper valent d’organitzacions i persones que es posen al servei de la mediació política i del diàleg, sense les quals, a Tunísia i arreu, els conflictes tendirien sempre cap a la violència”. El president de l’ICIP també celebra que Comitè Nobel hagi reconegut el treball de base i constant de les quatre organitzacions que conformen el Quartet i hagi defugit de guardonar grans figures mediàtiques.
El Quartet Nacional de Diàleg de Tunísia, creat el 2013, està format per quatre organitzacions de la societat civil tunisiana: L’Union Générale Tunisienne du Travail, l’Union Tunisienne de l’Industrie, du Commerce et de l’Artisanat, la Ligue Tunisienne pour la Défense des Droits de l’Homme i l’Ordre National des Avocats de Tunisie.

Compartir