El president de l’ICIP, Rafael Grasa, va comparèixer el passat divendres 12 de desembre a la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya per presentar l’Informe Anual d’Activitats – Memòria ICIP 2013, tal com marca la llei de creació de l’ICIP.
Grasa va exposar les principals línies d’actuació de l’ICIP, que es divideixen en tres grans eixos: Formació i Difusió, Recerca i Transferència de Coneixements, Construcció de Pau i Prevenció de Conflictes. De la tasca realitzada els últims dos anys, Grasa va destacar per exemple la consolidació de les quatre col·leccions de llibres de l’ICIP -editades en col·laboració amb diferents editorials catalanes-, la consolidació del Premi ICIP Constructors de Pau – atorgat el 2014 a l’organització Women’s International League for Peace and Freedom-, la finalització amb èxit dels primers treballs de doctorat finançats amb els ajuts F-ICIP, la tasca constant sobre el terreny a Colòmbia o la consolidació de la Biblioteca de l’ICIP com a referent a Catalunya en l’àmbit de la cultura de la pau i la resolució de conflictes, amb més de 6.000 llibres catalogats.
De cara al proper any, el president de l’ICIP va situar com a reptes principals la redacció del nou Pla Pluriennal, que ha de substituir l’actual prorrogat des de 2012,i fomentar la recerca. Així mateix, Grasa va comunicar el trasllat de la seu social de l’ICIP, situada actualment al local del carrer Gran Via 658 de Barcelona, al carrer Tapineria, 10, de Barcelona,
Els portaveus dels diferents grups parlamentaris presents a la comissió van felicitar l’ICIP per la tasca que desenvolupa, especialment en el context de retallada de recursos que ha afectat l’Institut els darrers anys.
A l’inici de la sessió, el president de l’ICIP va voler tenir unes paraules de record per a Alfons Banda, exvicepresident de la institució que ens va deixar el passat 30 de gener de 2014.

Compartir