El Departament de Governació i Relacions Institucionals obre una convocatòria biennal (2014-2015) de subvencions amb l’objectiu de donar suport a projectes de recuperació i foment de la memòria democràtica, i de promoció de la pau i dels drets humans a Catalunya, amb una dotació pressupostària de 200.000 euros. La sol·licitud d’aquesta convocatòria es podrà fer per primera vegada a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat.
Les polítiques públiques en els camps de la memòria democràtica, la pau i els drets humans pretenen contribuir a la implicació de la societat civil organitzada en la millora de la qualitat democràtica del nostre país. L’objectiu de la convocatòria és donar suport a les entitats i fundacions que treballen en aquests camps per elaborar projectes en els àmbits de la sensibilització, la difusió i la recerca.
Les bases de la convocatòria preveuen les línies temàtiques següents:
1) Projectes de recuperació i difusió de la memòria democràtica: preferentment, projectes de recollida de testimonis de l’exili i la deportació republicans, i de la postguerra catalana, així com també projectes de documentació i geolocalització de fosses comunes i llocs de repressió de la Guerra Civil i la postguerra a Catalunya.
2) Projectes de difusió i sensibilització en matèria de drets humans: preferentment, els centrats en la situació dels drets humans dins l’actual context socioeconòmic de Catalunya, i a proposar-hi noves línies d’actuació.
3) Projectes de difusió i sensibilització en el camp de la cultura de la pau: preferentment projectes transversals i amb incidència transgeneracional.
Les actuacions subvencionables s’hauran de dur a terme entre l’1 de setembre de 2014 i el 30 d’abril de 2015.
Les entitats i fundacions interessades tenen 20 dies naturals per presentar les seves sol·licituds a comptar de l’endemà de la publicació de l’Ordre al DOGC (el termini de presentació de sol•licituds, per tant, fineix el 21 de juliol). Ho poden fer a través del portal web de l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT), del web de la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans o dels registres del Departament de Governació i Relacions Institucionals, sens perjudici de l’article 25 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic de les administracions públiques catalanes, i de l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
Per més informació telefoni el 936 347 426 o consulti aquest enllaç.

Compartir