Coincidint amb la mort de Nelson Mandela, el passat 5 de desembre, l’ICIP publica un dossier especial en record del primer president negre de Sud-Àfrica i emblema de la lluita contra l’apartheid, els drets humans i la pau a nivell mundial.
D’una banda, el dossier inclou quatre articles d’anàlisi de la figura de Madiba (tal com era conegut al seu país) des de diferents perspectives. El primer article aborda el llegat internacional de Mandela i el seu paper com a mediador de pau en diversos conflictes; el segon article analitza la trajectòria de Mandela des de la reconciliació; el tercer article se centra en el que representa el Dia Internacional Nelson Mandela, que Nacions Unides commemora el 18 de juliol; i per últim un quart article fa un balanç de la trajectòria de Mandela i dels llegats que ens ha deixat.
D’altra banda, el dossier també inclou un recull d’enllaços de webs dedicats a Mandela, on hi trobareu alguns dels seus discursos més destacats, bibliografia, filmografia, imatges, cites, etcètera. I, per últim, també us presentem la bibliografia relacionada amb Nelson Mandela que està disponible a la Biblioteca de l’ICIP, a disposició dels usuaris (Gran Via Corts Catalanes 658, baixos, Barcelona).

Compartir