El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres, 6 de novembre, la renovació parcial de la Junta de Govern de l’ICIP , en compliment de la llei 14/2007 de creació de l’Institut i en concordança de la llei 11/2011 de reestructuració del sector públic.
El ple de la cambra ha aprovat per 101 vots a favor, 3 en contra i 30 abstencions l’entrada de tres nous membres, a proposta dels grups de CiU, ERC i el PSC. Es tracta de Magda Oranich, advocada; Alfons Banda, patró de FundiPau; i Antoni Pigrau, catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universitat Rovira i Virgili. Banda i Pigrau han estat, de fet, reelegits per un segon mandat, ja que ja formaven part de la Junta de Govern.
D’aquesta manera el Parlament ha escollit tres membres dels sis proposats pel Consell Català de Foment de la Pau, entre els qual hi havia també José Luis Gordillo, Cécile Barbeito i Neus Sotomayor.
La Junta de Govern de l’ICIP queda formada ara per 7 membres escollits pel Parlament (Alfons Banda, Àngels Mataró, Magda Oranich, Antoni Pigrau, Rafael Grasa, Mònica Sabata i Josep Maria Terricabras) i 3 membres designats pel Govern de la Generalitat (Miquel Puig, Carles Llorens i Eulàlia Pascual). Deixen ser membres de la Junta Arcadi Oliveras i Vicenç Fisas.
La renovació de la segona part de la Junta de Govern de l’ICIP està previst que es porti a terme durant el 2014.
Vídeo de l’aprovació de la renovació parcial de la Junta de Govern de l’ICIP.

Compartir