El president de l’ICIP, Rafael Grasa, ha viatjat aquest mes de juny a Colòmbia per seguir l’evolució del procés de pau que viu el país i explorar vies de col·laboració amb diferents universitats i institucions polítiques i militars.
Grasa ha estat a les ciutats de Bogotà, Cali i Medellín i s’ha reunit amb representants de la Comisión de Paz del Congr��s colombià, membres dels governs locals i regionals, representants de l’Escuela Superior de Guerra, del Centro Nacional de Memoria i de la Direcció d’Atenció a les Víctimes i els Drets Humans, entre d’altres. També ha participat com a ponent en jornades sobre construcció de pau i cooperació descentralitzada en diferents universitats. Concretament, Rafael Grasa va participar en una jornada organitzada per la universitat Javeriana sobre els mecanismes de justícia transicional; va oferir la ponència ‘Los programas de desarme, desmovilización y reintegración de ex combatientes en contextos de construcción de paz’, a l’Escuela de Guerra de Bogotà, o també la conferència ‘Hacer las paces y construir la paz. Una visión desde Europa y lecciones de experiencias comparadas’, en una acte organitzat per les fundacions Domopaz i Hanns Seidel, en el qual van ser presents membres de la Comisión de Paz del Congreso de Colòmbia.
El viatge s’emmarca en els objectius de l’Eix 3 del Pla Pluriennal de l’ICIP que fixa la voluntat de l’ICIP d’establir i realitzar missions sobre el terreny en zones de conflicte o en procés de consolidació i construcció de pau.

Compartir