Llibertat sense por i altres escrits és la traducció al català del clàssic ‘Freedom from fear’, de la premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi, editada per l’ICIP i Angle Editorial dins la col·lecció ‘Clàssics de la pPau i la Noviolència’.
El llibre aplega els discursos més contundents, les cartes més emotives, les entrevistes més directes i els escrits més reflexius de Suu Kyi, figura emblemàtica de l’oposició al règim de Birmània que ha viscut sota arrest domiciliari durant dues dècades. Els textos desprenen el seu compromís i la lluita noviolenta per la llibertat, la dignitat, la democràcia i els drets humans.
Llibertat sense por i altres escrits conté un pròleg de Maria Lluïsa Penelas i inclou també els pròlegs de Václav Havel, de la primera edició del llibre, i de Desmond Tutu, en la seva segona edició.
L’autora
Aung San Suu Kyi (Birmània 1945) és la figura emblemàtica de l’oposició birmana contra la dictadura militar que va ocupar el poder des de 1962 fins al 2011. La seva lluita noviolenta a favor de la democràcia l’ha fet mereixedora dels premis Sàkharov per la Llibertat de Consciència (1990), Nobel (1991), Solidaritat (1994), Olof Palme (2005) i Internacional de Catalunya (2008), entre d’altres
La col·lecció
La col·lecció ‘Clàssics de la Pau i de la Noviolència’ vol ser una aportació contínua que faciliti la implantació progressiva de la cultura de pau i la consegüent eradicació de la violència sociopolítica. Altres títols d’aquesta col·lecció són El valor humà de la pau i altres textos inèdits , de Lluís Maria Xirinacs; Sobre la violència , de Hannah Arendt; o Tres Guinees , de Virginia Woolf.

Compartir