Els dies 24 i 25 d’octubre l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau (AIPAZ) celebra les seves jornades anuals, que en aquesta ocasió tindran lloc a la seu del Museu Pau Casals, al Vendrell (Baix Penedès).

Les jornades són un punt de trobada i reflexió entre les entitats i institucions membres – entre les quals hi ha l’ICIP – i enguany estan dedicades als “Drets culturals per a la construcció de pau“. Com és habitual, en el marc de celebració de l’esdeveniment es farà entrega del Premi Francsico A. Muñoz, que aquest 2024 recau en l’advocada madrilenya Francisca Sauquillo Pérez del Arco, reconeguda per la defensa de les llibertats democràtiques durant la dictadura franquista.

Entre les diferents ponències, la tècnica de l’ICIP Sílvia Plana, responsable de l’àrea Aliances Estratègiques, participarà en una taula rodona dedicada al patrimoni cultural i els espais de memòria. Les jornades comptaran també amb una actuació musical a càrrec de l’artista ucraïnesa Lyudmyla Gutik i una visita al búnquer de la platja de les Madrigueres.

Les jornades compten amb la col·laboració de l’ICIP, la Càtedra UNESCO Pau Casals i el Museu Pau Casals, i amb el suport del Govern basc.

Compartir