Howard Zehr. Justícia restauradora: principis i pràctiques. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Icària, 2011.
Com hem d’actuar com a societat davant de les males pràctiques? Què hem de fer quan es comet un delicte o es produeix una injustícia? Què implica la justícia?
Les víctimes, els agressors i els membres de la comunitat sovint perceben que la justícia no assoleix adequadament els seus objectius. Els professionals de la justícia també expressenc un cert sentiment de frustració. Molts senten que el pocés judicial agreuja les fractures socials enlloc de contribuir a alleujar-les.
La justícia restauradora és un procés que involucra, fins allà on és possible, aquells que tenen algun interès en un delicte concret i identifica i fa front de manera col·lectiva als danys, les necessitats i les obligacions, per tal de guarir i arreglar les coses el màxim possible.
Zehr ens proposa en aquest llibre principis i pràctiques per fer que la justícia restauradora sigui possible i útil.
Sobre l’autor
Howard Zehr va dirigir el primer programa de trobades víctima-agressor als Estats Units i és un dels autors que més ha contribuït a desenvolupar el concepte de justícia restauradora. El seu llibre Changing Lenses: a new focus for crime and justice és considerat un clàssic d’aquest camp. És codirector del Center for Justice and Peacebuilding a l’Eastern Mennonite University.