En un context de creixement i diversificació dels estudis sobre el genocidi, l’impacte de les noves tecnologies ha adquirit una nova significació. Amb la digitalització d’arxius que documenten atrocitats de genocidi fins i l’ús de la tecnologia en la captura i els processament dels perpetradors, la prevenció del genocidi canvia molt ràpidament. Al mateix temps, l’expansió de les xarxes socials faciliten la propagació de l’odi i d’ideologies genocides.

A partir d’aquest marc es concep la conferència internacional “El genocidi i la seva prevenció en l’era digital. Reptes en el segle XXI”, organitzada per l’International Association of Genocide Scholars i la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, amb el suport de l’ICIP, entre altres institucions.

La conferència, programada inicialment per tenir lloc a la Universitat de Barcelona, serà finalment en format virtual i se celebrarà del 19 al 23 de juliol.

L’ICIP, juntament amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, organitza una de les sessions de debat centrada en la construcció de pau a Colòmbia.

Amb el títol “50 anys de conflicte armat a Colòmbia: com la diàspora construeix pau i memòria”, la sessió tindrà lloc el dilluns 19 de juliol, a les 15.30h, i comptarà amb la participació d’Alejandro Valencia Villa, comissionat de la Comissió de la Veritat de Colòmbia; Adriana Quintero, membre del Grup Europeu de Famílies de Persones Desaparegudes a Colòmbia; i Dorys Ardila, membre del Node Catalunya de suport a la Comissió de la Veritat de Colòmbia. Moderarà el debat Maria Fanlo, tècnica de l’àrea de “Memòria, convivència i reconciliació” de l’ICIP.

Per participar a les diferents sessions programades cal registrar-se prèviament.

Compartir