Dins dels actes del World Peace Forum que se celebra a Barcelona, l’ICIP organitza una sessió amb el filòsof i dissident iranià Ramin Jahanbegloo, conegut per la seva posició a favor de la democràcia i la noviolència.
Jahanbegloo és director del Centre Mahatma Gandhi per la Pau de la Universitat Global de Jindal. Nascut el 1956 a Teheran, l’any 2006 va passar quatre mesos detingut pel règim iranià per haver criticat la postura negacionista del president Mahmud Ahmadinejad en relació a l’Holocaust. Des de llavors desenvolupa la seva activitat intel·lectual a l’Índia i al Canadà.
El divendres 24 de novembre, a les 10h, Jahanbegloo conversarà amb el director de l’ICIP, Kristian Herbolheizmer, al Saló dels Atlants del Reial Cercle Artístic (Arcs 5, Barcelona). L’acte forma part de la programació del 15è Fòrum Internacional de la Pau que organitza la Schengen Peace Foundation. L’esdeveniment compta amb la implicació d’institucions d’àmbits molt diversos, com la Universitat de Barcelona, Foment del Treball, la fundació Conservatori del Liceu, Casa Àsia, Pymec, la fundació Philippe Costeau, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya o el Reial Cercle Artístic, entre d’altres.
El fòrum arrencarà el dijous 23 de novembre a la Universitat de Barcelona amb una sessió sobre l’Índex Global de la Pau (GPI, a les sigles en anglès) a càrrec de Michael Collins, director executiu per a les Amèriques de l’Institute for Economics and Peace (IEP). Juntament amb representants d’ONGs de cooperació al desenvolupament i d’atenció a refugiats i defensors dels drets humans participaran persones provinents dels estudis científics, filosòfics, de psicologia, sociologia, arquitectura, dramatúrgia, música, esport, art, periodisme, política o de l’activisme.