Durant el mes de juny l’ICIP organitza dos actes per presentar el nou monogràfic de la revista Per la Pau, titulat “La cultura del càstig: una mirada crítica“. El primer acte serà presencial i es farà el 12 de juny a les 6 de la tarda al Hub Social de Barcelona, mentre que el segon serà un webinar que tindrà lloc el 26 de juny.
La primera presentació i comptarà amb la participació d’alguns dels autors que han publicat articles a la revista. Hi seran la filòsofa Clara Serra (Universitat de Barcelona), la criminòloga Paz Francés (Universitat Pública de Navarra), el politòleg i criminòleg Albert Sales (Institut Metròpoli) i la coordinadora del monogràfic i responsable de l’àrea “Alternatives de seguretat” de l’ICIP , Sandra Martínez. L’acte serà moderat per Laia Soldevila, periodista del mitjà digital Crític.
El segon acte de presentació serà un webinar adreçat al públic llatinoamericà i que comptarà amb la participació de Claudia Cesaroni (Centro de Estudios en Política Criminal y DDHH) i Paola Zavala (Universitat Autònoma de México). Tindrà lloc a les 6 de la tarda hora de Barcelona (10am a CDMX i 1pm a Buenos Aires). Per participar-hi cal registrar-se en aquest enllaç.
El número 41
El nou monogràfic (número 41) reflexiona sobre la interrelació entre els conceptes de pau, seguretat i justícia, i exposa els elements claus en la dicotomia punitivisme-antipunitivisme. Ho fa a través de vuit articles centrals i una entrevista amb Howard Zehr, referent del concepte modern de la justícia restaurativa.
La revista Per la Pau va néixer el 2011 i es publica de manera simultània en català, castellà i anglès. Fa un any, la revista va estrenar disseny i un nou web amb l’objectiu de consolidar la trajectòria i augmentar-ne l’abast i projecció.
A partir d’articles, conferències i debats, la revista Per la Pau vol oferir una mirada àmplia i polièdrica dels temes que afecten la construcció de pau. L’objectiu és contribuir al debat públic i aportar continguts, diagnosis i propostes.
Durant la seva trajectòria, la revista ha publicat monogràfics sobre diàleg en societats polaritzades, drogues i violències a l’Amèrica Llatina, les persones desaparegudes o la necessitat de reorientar la seguretat des del feminisme.
Podeu accedir a la revista en aquest enllaç.