El juny de 2012, un grup d’unes trenta víctimes d’ETA, els GAL, BVE i les Forces de Seguretat de l’Estat de diferents èpoques, que havien estat reunint-se durant cinc anys, es va presentar públicament en una roda de premsa. L’experiència Glencree havia nascut el 2007 com una iniciativa orientada a l’exploració de la possibilitat d’un diàleg constructiu entre víctimes de diferents bàndols.
Ondas en el agua narra aquesta experiència amb la qual es va arribar al reconeixement mutu d’aquestes persones com a víctimes, i amb què es va realitzar una feina conjunta que, sense negar les diferències, ofereix un relat comú de tot allò viscut, i un missatge positiu i constructiu a la societat basca.
Els autors
Els autors d’Ondas en el agua són els integrants de l’equip dinamitzador de l’experiència Glencree. Carlos Martin Beristain és un metge amb gran experiència en el treball amb víctimes de conflictes violents de diversos països d’Amèrica Llatina i d’Àfrica; Galo Bilbao, professor d’ètica de la Universitat de Deusto, té un llarg recorregut en la reflexió teòrica sobre les víctimes del terrorisme i la violència política; i Julián Ibáñez de Opacua compta amb una gran experiència professional com a psicòleg.

Compartir