L’ICIP ha obert la convocatòria de la sisena edició del Concurs de Hip-hop per la Pau, que estarà vigent fins al 31 de gener de 2022, coincidint amb la celebració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP).

En aquesta ocasió el concurs es posa en marxa amb una imatge gràfica del tot renovada, creada per l’agència de comunicació cultural i social La Tremenda. És un nou impuls visual que té per objectiu potenciar la difusió del certamen, i eixamplar d’aquesta manera la divulgació i sensibilització sobre la cultura de pau entre el jovent.


El Concurs de Hip-hop per la Pau s’adreça a noies i nois de Catalunya de 12 a 25 anys que vulguin reflexionar sobre la pau i la noviolència a través del rap. S’hi pot participar a trav´`es de dues modalitats:

  • Modalitat 1: adreçada a estudiants d’educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya.
  • Modalitat 2: adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.
https://twitter.com/ICIPeace/status/1440632959162150918?s=20

Per participar-hi cal formar un grup d’un mínim de tres persones, composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer-ne una gravació en vídeo.

La lletra de les cançons ha d’estar relacionada amb la crítica de la violència, la denúncia de violacions de drets humans, la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats, la reivindicació de les diferències, la convivència o el paper dels joves en la construcció de pau.

El concurs és una iniciativa de l’ICIP que compta amb el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Aquesta nova convocatòria estarà oberta fins al 31 de gener de 2022, coincidint amb la celebració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. La presentació de propostes s’ha de fer a través del canal de Tràmits de la Generalitat.

Podeu recuperar les peces premiades en les anteriors edicions al web de l’ICIP i al canal ICIPTube.

Compartir