Càpsules

Sala de premsa

Aquí podeu llegir i descarregar-vos el pdf del dossier de premsa amb tota la informació relativa alprojecte Càpsules de Pau i la seva pàgina web. També posem a la vostra disposició el kit de premsa que hem preparat amb una selecció d’imatges relatives al web i una petita guia per l’usuari

Contacte: Eugènia Riera
comunicacio.icip@gencat.cat

Dossier de premsa

L’ICIP presenta el projecte

CÀPSULES DE PAU

Què és per a tu La Pau?

La percepció de la pau varia molt segons el moment històric, el context sociopolític, la cultura, la religió i la pròpia experiència vital.

El projecte Càpsules de Pau és una coproducció de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i el Col·lectiu Contrast, amb la col·laboració de Digital Dosis, que vol mostrar aquesta diversitat de visions i expectatives que es projecten sobre la paraula Pau.

52 persones d’arreu del món responen a la pregunta: Què és per a tu la pau? posant-la en relació amb l’experiència viscuda en països en conflicte o amb el seu compromís contra la guerra i amb la construcció de la pau.

Cada una d’aquestes reflexions, editades en vídeo amb subtítols en català, castellà i anglès, s’anomenen càpsules, i estan recopilades en el web www.capsulesdepau.com. Les diferents càpsules estan ordenades per nom, data o país de procedència. Entre les persones que han participat al projecte i que expliquen la seva visió de la pau hi trobem:

· Investigadors per la pau, com John Paul Lederach (docent a l’Institut Joan B. Kroc per a Estudis Internacionals sobre la Pau de la Universitat de Notre Dame), Jenny Pearce (directora del Centre Internacional d’Estudis de Participació del Departament d’Estudis de Pau de la Universitat de Bradford) o Christopher Kayumba (director del diari rwandès The Chronicles).

· Activistes per la pau, com Pepe Beunza (primer objector de consciència de l’Estat espanyol per motius ideològics), Marina Gallego (membre de la Ruta Pacífica de las Mujeres de Colòmbia), o Yolanda Aguilar (fundadora de l’organització Actoras de Cambio de Guatemala);

· Persones que han viscut de prop un conflicte, com Nadia Ghulam (víctima de la guerra de l’Afganistan), Mohlamin M. Brahim (refugiat als campaments sahrauís d’Algèria), Ali Abou (exreclús libanès) o Neus Català (supervivent al camp de concentració de Ravensbrück).

La diversitat de rols dels protagonistes i la seva procedència (Afganistan, Bòsnia, Colòmbia, Guatemala, Iraq, Líban, Rwanda, Sàhara, Tibet, entre d’altres) permet construir una visió de pau global.

La pau com a sinònim de justícia social, d’igualtat d’oportunitats, d’absència de violència directa i indirecta, de lluita pel reconeixement del drets humans, però també la pau entesa com a harmonia, com a pau interior.

Materials educatius

Com a complement a les càpsules, el web www.capsulesdepau.com conté també diferents propostes de treball que tenen per objectiu fomentar competències personals que facilitin l’anàlisi de les violències i les oportunitats de la pau així com la pràctica de transformació creativa dels conflictes, tot cercant el compromís amb la promoció d’una pau positiva.

Aquests materials didàctics s’adrecen a l’àmbit formal i no formal de l’educació per facilitar un treball més integral que avanci en la inclusió de la cultura de pau en el projecte educatiu.

Dossier de premsa

Kit de premsa