Trenta anys i unes quantes guerres, amb conseqüències terribles per a milions de persones, després del referèndum consultiu sobre la permanència d’Espanya a l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord, cal preguntar-se si té sentit la continuïtat de l’OTAN, quan no existeix cap altre bloc militar que constitueixi una amenaça, i si l’Estat espanyol hi ha de seguir col·laborant.
El present llibre ofereix una excel·lent informació sobre l’evolució de l’OTAN, els incompliments de les tres condicions del referèndum, així com un seguit de raons per respondre negativament a la pertinença a aquesta aliança militar.
Els autors
El Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs, fundat l’any 1999, té com a missió el foment d’una cultura de pau i la construcció d’una societat desarmada i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme. Combina el treball d’estudi i publicació amb la difusió i la mobilització social al voltant dels efectes negatius del militarisme, entre ells la despesa militar, la R+D militar i la fabricació i el comerç d’armes, així com la denuncia de l’incompliment dels acords dels governs en aquestes matèries.
El Centre d’Estudis per la Pau rep el nom de J.M. Delàs, en record de Josep Manuel Delàs, que va ser president de Justícia i Pau de Girona i abans comandant de l’exèrcit a la reserva i membre de la UMD (Unió Militar Democràtica) i que va decidir en l’última etapa de la seva vida dedicar-se a la ferma defensa de la pau i els valors de la noviolència.
08.03.2016