Convocat el Premi ICIP Constructors de Pau 2018
Aquest mes de maig s’ha obert la convocatòria del Premi ICIP Constructors de Pau 2018, que enguany arriba a la vuitena edició.
Les persones interessades, físiques o jurídiques, poden presentar candidatures fins al divendres 6 de juliol. Per presentar candidatures cal omplir el formulari de sol·licitud i lliurar-lo presencialment o per servei postal al registre de l’ICIP (carrer Tapineria 10, 3ra planta, 08002 de Barcelona) o a qualsevol altre registre de l’administració pública. El formulari de sol·licitud també es pot obtenir a través del web de tràmits de la Generalitat.
El Premi ICIP Constructors de Pau va néixer el 2011 i te la finalitat de guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau. El guardó el concedeix la Junta de Govern de l’ICIP i consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol, i una dotació econòmica de 4.000 euros. El lliurament del premi té lloc anualment en una cerimònia institucional al Parlament de Catalunya.
En anteriors edicions han estat guardonats amb el Premi ICIP Constructors de Pau l’activista Arcadi Oliveres (2017), l’ONG Brigades Internacionals de Pau (2106), el pare caputxí Joan Botam (2015), l’organització WILPF (2014), l’exgeneral Jovan Divjak (2013), les Mares de Soacha (2012), i la lluita d’objectors i insubmisos simbolitzats en Pepe Beunza (2011). L’any 2011 també es va guardonar amb una edició extraordinària del premi el Parlament de Catalunya.
Trobada de joves de Hip-hop per la Pau
El dijous 29 de juny tindrà lloc a l’Ateneu L’Harmonia de Barcelona la Trobada de joves de Hip-hop per la Pau, que vol fomentar la reflexió i l’intercanvi d’experiències en la prevenció de violències en diferents contextos. Hi participaran els joves rapers La StrawMc (El Salvador), MC Ko-co (Hondures), Diana Avella (Colòmbia) i Leonard Rentería (Colòmbia). La trobada també inclou la xerrada “Rapejar contra les violències”, un taller de graffiti a càrrec de Llobregat Block Party, un showcase amb Fetiche i Tribade i una sessió de micro obert.
La trobada l’organitzen l’ICIP, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Versemblant. Compta amb la col·laboració de l’Ateneu L’Harmonia, l’Agència Catalana de Joventut i l’Ajuntament de Barcelona.
Prèviament, el dijous 28 de juny a les 9,30h, els mateixos joves rapers protagonitzaran una taula rodona al Casal de Barri Pou de la Figuera per debatre sobre el hip-hop com a eina de prevenció de les violències i la construcció de la pau.
Últimes publicacions
– La defensa civil noviolenta,de Gene Sharp. Publicat en català per l’ICIP i Líniazero edicions dins la col·lecció “Eines de pau, seguretat i justícia”. Disponible en format pdf i ePub.
– El perdón y la reconciliación en la convivencia cívica, de Xabier Exteberria. Publicat per l’ICIP i Líniazero edicions dins la col·lecció “Eines de pau, seguretat i justícia”. Disponible en format pdf i ePub.
– El model basc de desarmament. Lliçons apreses d’un procés innovador. Informe del Fòrum Social Permanent publicat en català per l’ICIP.
– Desmilitaritzar l’educació. Via essencial per aconseguir un món més pacífic. ICIP Policy Paper de Ainhoa Ruiz Benedicto.
– Informe Anual d’Activitats – Memòria ICIP 2017. Recull de la tasca desenvolupada per l’Institut al llarg del 2017.
– Los retos de gestión de las violencias directas no políticas y la construcción de la paz. ICIP Research dirigit per Rafael Grasa.
© Generalitat de Catalunya