Subvencions per a projectes de participació i recerca en la promoció de la pau
L’ICIP ha obert una convocatòria de subvencions a entitats, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre, amb seu a Catalunya, per a projectes de participació en xarxes i de recerca en promoció de la pau. L’import global per a aquesta convocatòria és de 40.000 euros i el termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 15 de setembre de 2015.
Els ajuts es poden sol·licitar per via electrònica a través d’aquest enllaç.
Noves publicacions
Dins les diferents col·leccions de l’ICIP, darrerament s’han publicat aquests llibres:
El sentit comú i la guerra nuclear, de Bertrand Russell, editat per l’ICIP i Angle Editorial dins la col·lecció ‘Clàssics de la pau i la noviolència’
L’objecció de consciència, d’Özgür Heval Çinar i Coskun Üsterci, editat per l’ICIP i Pagès editors dins la col·lecció ‘Noviolència i lluita per la pau’
Del consol a la noviolència. Javier Sicilia, el poeta que va despertar Mèxic, de Marta Molina, editat en format electrònic per l’ICIP i Líniazero dins la col·lecció ‘Eines de pau, seguretat i justícia’
Living on the edge, una exposició sobre ciutats dividides
El proper 1 d’octubre s’inaugurarà a la plaça de la Corona de Granollers l’exposició Living on the edge. Conflictes i reconciliació en ciutats dividides d’Europa, una mostra fotogràfica que ens explica com les històries de conflicte i de reconciliació s’entrellacen i es reflecteixen en el mirall fragmentat del teixit urbà on tenen lloc.
Concretament, l’exposició repassa les ferides, encara palpables, en quatre ciutats dividides d’Europa: Nicòsia (Xipre), Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo) i Mostar (Bòsnia i Hercegovina). Quatre ciutats on els conflictes ètnics i religiosos han deixat una profunda empremta en les societats actuals, però on també hi ha gent que vol superar el passat i definir un futur comú més enllà de les diferències.
La mostra ha estat creada pel periodista Angelo Attanasio i el fotoperiodista Marco Ansaloni, i ha estat produïda per l’ICIP. L’exposició s’inaugurarà en el marc del projecte ‘Ciutats defensores dels drets humans’, en col·laboració amb el centre Can Jonch, i es podrà visitar fins al 27 d’octubre.
Nou Pla Pluriennal 2015-2018
El Pla Pluriennal 2105-2018 de l’ICIP, aprovat per la Junta de Govern, estableix les finalitats, els objectius i les línies d’actuació previstes per als anys 2015, 2016, 2017 i 2018. Aquest Pla director és el segon de la història de l’ICIP i dóna continuïtat al Pla Pluriennal 2009-2012, que fou prorrogat fins el 2014.
El Pla s’estructura, com l’anterior Pla, en sis eixos: tres de substantius o finalistes (Recerca; Formació, Difusió i Transferència de Coneixements; i Construcció de Pau i Prevenció de Conflictes Violents) i tres d’instrumentals (Internacionalització i Serveis a Altres Actors; Recursos; i Organització).
L’elaboració del Pla ha estat precedida d’un procés participatiu, amb reunions de la Junta de Govern, amb l’equip i personal de l’ICIP, i amb els principals actors implicats en la creació de l’ICIP: organitzacions de la societat civil, membres del Consell Català de Foment de la Pau, acadèmics i investigadors, i administracions públiques).
© Generalitat de Catalunya