Versió PDF
Descarregar [pdf, 1.36 Mb]Editorial
-
Conferència de Kampala: la revisió de l'Estatut de la Cort Penal Internacional
Convocada pel Secretari General de la ONU el 7 d’agost de 2009, d’acord amb la previsió de l’Article 121 de l’Estatut, entre el 31 de maig i l’11 de juny se celebrarà a Kampala (Uganda) la Conferència de revisió de l’Estatut de la Cort Penal Internacional. L’Estatut va ser adoptat en el marc de la conferència diplomàtica celebrada a Roma entre els mesos de juny i juliol de 1998 i va entrar en vigor, després que 60 Estats l’haguessin ratificat, el primer de juliol de 2002. Després de la recent ratificació de Bangla Desh, 111 Estats són Part en l’Estatut.
En profunditat
Articles centrals
-
Entre Núremberg y Roma: La Relevancia del Tribunal Penal Internacional para la antigua Yugoslavia en el Proceso de Creación y Consolidación de la Justicia Penal Internacional
Héctor Olásolo Alonso -
Els temes que es sotmetran a discussió a la conferència de Kampala
Antoni Pigrau -
La geografia de la Cort Penal Internacional
Pablo Aguiar -
Sobre la definición de agresión
Antonio Remiro Brotons -
Espanya i la Cort Penal Internacional
Antoni Pigrau -
Propuesta relativa a las enmiendas sobre armas y proyectiles del estatuto de la corte penal internacional
Centro de Estudios de Derecho Internacional Humanitario de la Cruz Roja Española (CEDIH)
-
Entrevista
-
Entrevista amb Ucha Nanuashvili
Ucha Nanuashvili, Director del Human Rights Center de Geòrgia va venir a Barcelona la tardor passada convidat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya per participar en el seu programa “Conflictes Oblidats”. En aquesta entrevista, ens parla de les dificultats que troben les organitzacions de drets humans per treballar en un context advers, de l’original i inspiradora campanya per a demanar perdó a les comunitats amb les que han tingut un conflicte armat, de la situació política i social a Geòrgia, així com de les perspectives dels processos de pau al Caucas Sud.
-
Recomanem
-
La idea de la justicia
Amartya Sen. La idea de la justicia. Madrid: Taurus, 2010
El fet que un Premi Nobel d’Economia escrigui sobre filosofia no és massa freqüent. Estem parlant d’un autor que porta molts anys plantejant desafiaments al model econòmic dominant. Si aquest model situa l'interès propi com a factor primordial de la motivació humana, Amartya Sen, en canvi, n’emfatitza els valors de les persones. Estem parlant de l’economista que va demostrar que la fam no és conseqüència de la manca d’aliments, sinó de desigualtats en els mecanismes de la seva distribució.
-
Women Building Peace: What they do. Why it matters
Sanam Naraghi Anderlini. Women Building Peace: What they do. Why it matters. Londres: Lynne Rienner Publishers, 2007.
Què fan les dones en la construcció de pau? Per què és important? Aquestes són les preguntes de les que parteix l’autora per tal d’examinar les aportacions de dones a la prevenció i transformació dels conflictes; la mediació i les negociacions de pau; els processos de desarmament, desmobilització i reintegrament dels combatents; la governança en els escenaris de postconflicte; la justícia transicional i la reconciliació.
Més recomanacions
Actualitat
Notícies del món
Notícies de L'ICIP